Otvorena veletržnica ribe u Poreču

otvorenjevrpUređena na 1300 četvornih metara prostora uz potporu talijanske Vlade i triju regija u pogon je puštena Veletržnica ribe Poreč.
Sagrađena je u sklopu projekta ‘FISH LOG’ koji je financiran putem talijanskog zakona te uz potporu i sufinanciranje Istarske županije, grada Poreča, Ministarstva poljoprivrede ribarstava i ruralnog razvoja te Istarske razvojne agencije (IDA-e). 
Gradonačelnik Grada poreča Edi Štifanic istakao je u svom govoru kako će Veletržnica ribe Poreč najbolje komercijalizirati proizvod, te kako će ribari imati bolje uvjete za poslovanje.
Na otvaranju Veletržnice državni tajnik Tonći Božanić, kazao je kako je Ministarstvo u Veletržnicu uložilo 4,3 milijuna kuna te će i dalje bit potpora ribarima i ribarskim zadrugama.
Župan Ivan Jakovčić koji je s gradonačelnikom Štifanićem i državnim tajnikom Božanićem prerezao vrpcu i time pustio u pogon veletržnicu ribe Poreč, istakao je kako je Istra u proizvodnji hrane do sada učinila dosta,ali je ribarima ostala dužna. Kad znamo da će nakon veletržnice u Poreču, ribarski gat u Umagu biti i službeno predan na uporabu ribarima, može se reći da ribari imaju veoma dobre uvjete za poslovanja po EU uvjetima koji će im uskoro biti obaveza.
Gradnja Veletržnice ribe Poreč stajala je 19,4 milijuna kuna. Glavni investitor je IDA – Istarska razvojna agencija, a suinvestitori su Ministarstvo poljoprivrede i ribarstva, grad Poreč koji je dao zemljište za izgradnju objekta.
Porečko pulski biskup Ivan Milovan blagoslovio je Veletržnicu te poželio uspješan rad ribarima.