Obavijest ugostiteljima

pur-centarŠtovani ugostitelji,

želimo vas ovim putem obavijestiti o novonastaloj mogućnosti opskrbe svježom ribom na Veletržnici ribe Poreč. Kako vjerojatno znate Ribarska zadruga Istra ( 63 ribara-obrtnika) upravlja od 2009.godine veletržnicom, te izvozi putem iste ulov svojih članova inozemnim kupcima. 

Obzirom na strukturu ulovljene ribe koja se uglavnom sastoji od muzgavca, sipe, trlje, mola, brodeta, arbuna i sitne plave ribe, a samo manjim dijelom od za ugostitelje interesantnih vrsta, odlučili smo se u suradnji sa našim poslovnim partnerom «Fiorital» d.o.o. Zagreb, koji je ujedno jedan od najvećih uvoznika svježe ribe u hrvatsku, ponudu na veletržnici proširiti uvoznim asortimanom visoko kvalitetne ribe. Tu se uglavnom radi o vrstama kao što su škarpina, kovač, grdobina, zubatac, romb, list, kozice i jastog, za koje uslijed nedostatnih količina iz domaćeg ulova postoji povećana potražnja naročito tijekom turističke sezone. Moramo napomenuti da je tvrtka Fiorital direktni uvoznik ribe iz Maroka, Senegala i Tunisa, te da će se na taj način osigurati najveća moguća svježina proizvoda uz pristupačnu cijenu.

Koncept takve prodaje se temelji na informaciji o raspoloživim vrstama i cijenama koji se potencijalnim kupcima dostavlja putem Interneta, te kupci mogu na takav način planirati nabavu i narudžbom osigurati za svoje objekte opskrbu sa visokokvalitetnim proizvodom. Na raspolaganju će naravno biti i određena količina ribe izvan naručenog kontingenta za kupce koji ne naručuju putem Interneta. Takav uvozni asortiman bi se nadopunio raspoloživim ribljim vrstama iz ulova ribara-zadrugara, te školjkama iz centra za otpremu i pročišćavanje živih školjkaša koji se nalazi u sklopu Veletržnice ribe Poreč. Želimo obzirom na turistički značaj Poreča koji usput rečeno ima 450 registriranih ugostitelja, kroz uspostavu funkcioniranja Veletržnice postati referentni centar za opskrbu sa najkvalitetnijim proizvodima ribarstva na ovom području.

Na taj način bi se postigla višestruka korist: potrebe ugostitelja zadovoljile bi se na jednom mjestu, a time će uštedjeti dragocjeno vrijeme, istarskom ribaru bi se pružila mogućnost da svoj proizvod prodaje na domaćem tržištu, kapacitete veletržnice bile bi bolje iskorištene, te bi se time učinio još jedan korak ka uređenju tržište ribe po uzoru na EU.

Ako ste zainteresirani za eventualnu suradnju molimo da se javite na Veletržnici ribe Poreč u upravi R.Z. Istra, voditelju skladišta g. Hari Jurcan na mob: 091 443 1206 ili nas kontaktirajte na info@riba-istra.hr mailom.

U očekivanju uspješne zajedničke suradnje srdačno vas pozdravljamo.